Sunday, January 10, 2016

Клуб за игри: "Mulligan"Преди 9 години се запознах от близо нещото наречено бордови игри. Тогава имаше в София само три клуба, където можеше да се играе на спокойствие, но пък играчите бяха малко на брой. Мога да твърдя, че познавах поименно всеки един фен в цяла България. С течение на годините много неща се промениха. Появиха се нови играчи. Стари клубове за игри изчезнаха от картата, нови се появиха с гръм и трясък.

Един от тези нови клубове се казва Mulligan, чието откриване се състоя на 09.01.2016 година.
Самото откриване беше отбелязано с абсолютен фраш от много хора. От тях, близо 90 процента за пръв път виждам, което е адски радващо за мен, с оглед на все по-голямото влияние на компютрите в ежедневието ни, каращи да се забиваме по домовете си и да не виждаме лицата на хората около нас.

Клубът се намира в квартал Мусагеница, на близо 100 метра от едноименната метростанция. Помещението е просторно с място за 6 големи маси, подходящи за игри с много компоненти. Предлагат се, за момента близо 30 игри, които може да се играят там, но получих обещание от Ники (един от собствениците), че тази бройка ще набъбне постепенно с годините.

Пожелавам им това да се случи!

Работното време, както разбрах ще бъде от 12 часа до 22 часа, всеки ден от седмицата без почивка, което е много яко, особено ако някой иска да отмори след ужасен или скучен работен ден.
Освен всичко това, в клуба се предлагат и храни и напитки, които да са в помощ на играчите да не прекъсват играта си, за да дирят място, където да хапнат.

Адресът на клуба: Мусагеница, блок 106. Партерно помещение.

Facebook страницата: https://www.facebook.com/MulliganBGClub/

Малко снимков материал от събитието.

Игра на betrayal at house on the hill. Тук Гадина Проклета псува мислено човека, който го е примамил да влезе в къщата. Явно късно се усети, че излизането не е толкова лесно.Тук е само малка част от барчето, където могат да се поръчат храни и напитки.


Силна игра на Авалон. Нямам си никаква идея, как успяха да играят с един истински трол.


Безумната игра на Sheriff of Nottingham, където брат и сестра успешно се тролеха, оставяйки останалите играчи да дръпнат с много точки.


Следващото поколение Dixit. Казва се Mysterium, която се оказа доста сладка.Без Splendor няма как да се размине, такова събитие.


No comments:

Post a Comment