Thursday, June 13, 2013

Zombie Dice





Стийв Джаксън е един от най-големите иноватори и геймдизайнери дал ни прословутите Мънчкини и доста интересни книги-игри.
Поредното му отроче се казва Zombie Dice и колкото и да не изглежда новаторско, то поне забавата е на пълни обороти. За това помагат лесните правила, простата механика за игра и неограниченият брой участници в надпреварата... за изяждането на мозъци.
Да, правилно разбрахте. Ние играчите сме зомбита, които гоним хората, за да се нахраним с техните мозъци и ни трябват 13 на брой, за да спечелим това състезание по надяждане. Но това не е лесно, тъй като чичкото или лелката с пушката ни дебнат в засада. И ако успеят да ни гръмнат, се прощаваме с изяденото до момента.

Видовете зарове:

Заровете са тринадесет на брой, колкото са и точките, които трябва да се достигне в играта. Досега не съм видял играч да ги направи, но пък някой ден може и това да се случи.

Заровете са три вида:

- Червените зарове са най-опасните и могат да спрат нашето безсмъртие.

- Жълтите са балансираните зарове в тази игра.

- Зелените най-лесно могат да донесат мозъци за хрускане.

Механиката на играта е елементарна.

1. Изваждаш три зара;
2. Хвърляш заровете;
3. Сортираш заровете по вид;
4. Ако не са те гръмнали можеш да прекъснеш с мятането на зарове или ако желаеш да продължиш се връщаш от първа точка.

Това е! Друго няма! Ако искате по-сложни правила или игра, тогава се насочете към Last Night on Earth, ако искате прости правила, значи това е играта!

За заключение мога да кажа, че това е една страхотна неангажираща игра, която може да се използва за завършека на един дълъг ден с бордови игри. Дори няма как да я оценя добре, тъй като играта е за 5 минути, а преиграването е неизбежно, тъй като има хора, които не могат да повярват, че някой, който не може да мята зарове ги е победил.



Производител – Steve Jackson Games (http://www.sjgames.com)
Играчи – от 2 до безкрайност
Времетраене – колкото повече играчи, толкова по-дълга става играта. При 4 играча е 5 минути.
Оценка за преиграваемост – 10
Оценка на играта – 7

No comments:

Post a Comment